0

Skapa menyer

Beroende på tema och inställningar i din Wordpress kan sidor automatiskt visas i din meny. Nedan visar vi hur du gör för att redigera din egna anpassade meny oberoende av vilka sidor du har skapat.

 

Screen_Shot_2013-12-18_at_08.53.20.png

 

För att hantera dina menyer väljer du "Utseende" i vänstermenyn och sedan "Menyer". Detta tar dig till menyhanteringen.

 

Screen_Shot_2013-12-18_at_08.55.48.png

 

Det vi ser i exemplet ovan är översikten över dina menyer. Som standard läggs dina sidor till automatiskt. Vi ska här visa hur du skapar en egen meny, och hur du sorterar dina menyval.

 

Till vänster ser sektionen "Sidor". Här i hittar vi alla era skapade sidor, och om det är någon som saknas, testa att klicka på "Visa alla" fliken. Under "Sidor" fliken hittar vi "Länkar" här kan ni ange anpassade länkar till olika interna och externa sidor ex. www.google.se. Under Länkar hittar vi "Kategorier" här hittar ni de kategorier ni har och om ni väljer att lägga till en kategori i menyn så kommer den att visa ut alla (oftast) inlägg från den kategorin när man väljer det menyvalet.

 

Screen_Shot_2013-12-18_at_09.07.38.png

 

Till höger hittar vi vår menystruktur. För att skapa en ny meny klickar ni på "skapa en ny meny" som vi ser i exemplet längst upp till vänster. Detta kommer att ge er en helt tom meny som ni får välja namn på.

 

Menystrukturen fungerar som en simpel "dra och släpp" vilket betyder att ni genom att dra i menyalternativen kan välja den position de får i menyn ute på sidan. Genom att lägga ett menyval lite till höger om menyn skapa ni en undermeny. För att skapa en undermeny till undermenyn lägger ni nästa lite till höger om undermenyn. Se hur vi har gjort en undermeny utav "Exempel sida 2" till "Exempel sida 1". Vi visar även hur en anpassad länk kan vara en undermeny till "Exempel sida 2".

 

Genom att klicka på den lilla pilen till höger i era menyalternativ kan ni få upp vissa inställningar som ni kan sätta och även ändra namn på menyalternativen.

 

Vissa teman har olika positioner för att visa ut menyer, dessa kommer att synas under menystrukturen och måste väljas för er nya meny så att den vet vart den ska visa ut den nya menyn ex. "Topnivå" positionen väljs vilket betyder att menyn kommer att lägga sig på den positionen ute på er publika webbplats.

0 kommentarer

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.