0

Widgets

Screen_Shot_2013-12-18_at_09.57.41.png

 

Widgets är oberoende delar av innehåll som kan placeras i de widgetfält som finns i ditt tema (allmänt kallat sidopanel). För att fylla dina sidopaneler/widgetfält med enskilda widgets, dra och släpp titellisterna till önskat fält. Som standard så är bara den första widgetfältet utvidgat. Om du vill fylla ytterligare widgetfält, klicka på deras titelrad för att expandera dem.

 

Sektionen Tillgängliga widgets innehåller alla widgets som du kan välja mellan. När du drar en widget till en sidopanel så kommer den att öppna för att låta dig konfigurera dess inställningar. När du är nöjd med widgeten inställningarna klickar du på knappen Spara och widget kommer att visas live på din webbplats. Om du klickar Radera så tas widgeten bort.

 

Om du vill ta bort widgets men spara dess inställningar för framtida användning, dra helt enkelt bara widgeten till panelen Inaktiva widgets. Du kan när som helst återanvända dessa widgets. Kan vara särskilt användbart när man byter till ett tema med en annan uppsättning widgets.

 

Widgets kan användas flera gånger. Du kan ange en titel som visas på din sida för varje widget, men det är inte obligatoriskt.

 

Att aktivera kompatibilitetsläge via Panelinställningar tillåter dig att använda knapparna Lägg till och Redigera istället för dra och släpp.

 

Många teman visar ett par widgets som standard tills du redigera din sidopaneler, men de visas inte automatiskt i widgethanteraren. När du gör dina första ändringar för widgetfälten så kan du lägga till motsvarande standardwidgets från panelen Tillgängliga widgets.

 

När man ändrar teman så förekommer ofta variationer på antal tillgängliga widgetfält och detta kan i vissa fall röra till det. Om du byter teman och verkar sakna widgets, rulla ner en bit på denna sida, till panelen Inaktiva widgets där du hittar alla dina widgets med sina inställningar sparade.

0 kommentarer

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.