0

Skapa sidor (pages)

För att nå våra sidor väljer vi "Sidor" i vänstermenyn. Vi kan även klicka på "Alla sidor" för att komma till sidhanteraren eller "Skapa ny" för att direkt skapa en ny sida.

 

Screen_Shot_2013-12-18_at_09.24.56.png

 

I exemplet ovan har vi ännu inte skapat en sida, men om det finns några sidor så hittar vi dessa här. Om ni vet att ni har en sida men den inte syns här så testa att klicka på "Papperskorgen" och se om den råkat hamna där.

 

Screen_Shot_2013-12-18_at_09.35.47.png

 

I exemplet ovan ser ni en överblick över hur man skapar en sida.

 

Sidor liknar inlägg på det sätt att de har en titel, brödtext och tillhörande metadata, men de är olika eftersom de inte ingår i den kronologiska bloggströmen, ungefär som klistrade inlägg. Sidor är inte kategoriserad eller märkta, men kan ha en hierarki. Du kan nästla sidor i andra sidor genom att göra en till ”Moderisda” till den andra, vilket skapar en grupp av sidor.

 

Att skapa en sida påminner mycket om att skapa ett inlägg och panelerna kan anpassas på samma sätt genom att använda dra och släpp, fliken Panelinställningar och minimera/maximera paneler efter eget önskemål. Denna sida har även det nya fullskärmsläget som är tillgängligt både i det visuella- och Text-läget via knappen för fullskärmsläget. Sidredigeraren fungerar i stort på samma sätt som inläggsredigeraren, men det finns vissa sidspecifika funktioner i panelen Sidattribut:

 

Du kan ladda upp och infoga media (bilder, ljud, dokument, osv.) genom att klicka på knappen Lägg till media. Du kan välja bland bilder och filer som redan har laddats upp i mediabiblioteket eller ladda upp ny media att lägga till på din sida eller i ditt inlägg. För att skapa ett bildgaller, välj bilder att lägga till och klicka på knappen ”Skapa ett nytt galleri”.

 

Du kan även bädda in media från flera populära webbplatser inklusive Twitter, YouTube, Flickr med fler genom att klistra in objektets URL på en egen rad av innehåller för ditt inlägg/sida. För att ta reda på mer om inbäddningar, se dokumentationen för WordPress.

 

Förälder - Du kan arrangera dina sidor i hierarkier. Till exempel kan du ha en sida ”Om” som har sidorna ”Min historia” och ”Min katt” under sig. Det finns inga gränser för hur många nivåer du kan nästla sidor.

 

Mall - Vissa teman har anpassade mallar som kan användas fär speciella sidor som kanske har extra funktioner eller anpassad layout. Om det finns mallar tillgängliga som kommer dessa att visas i denna rullgardinsmeny.

 

Ordning - Sidor ordnas vanligtvis alfabetiskt, men du kan ange en siffra (1 för först, osv.) i detta fält för att ändra ordning i vilken sidorna visas.

0 kommentarer

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.