0

Adminpanelen

Adminpanelen

Det första du möts utav när du har loggat in på din /wp-admin är administrationspanelen (Adminpanel eller Dashboard). Här får du en sammanfattad överblick utav din webbplats samt länkar och nyheter från Wordpress. Om din webbplats har något plugin som tillåter att information visas ut på din Administrationspanel så kommer den att visas här.

 

Exemplet nedan visar v3.8 utav Wordpress vilket inte nödvändigtvis är den version ni har. Vill ni uppdatera denna rekommenderas ni att kontakta Bluerange för mer information.

 

Screen_Shot_2013-12-17_at_15.52.36.png

 

Är det något som saknas på er dashboard kan det vara så att ni behöver öppna "Panelinställningar" som ni hittar i det övre högra hörnet. Om det ej dyker upp, kontrollera att plugginet är aktiverat.

 

Administrationsmeny

Till vänster finner ni en administrationsmeny (adminmeny), som följer med på varje sida i administrationen. Klicka på de olika meny valen för att ta er till respektive sektion.

Screen_Shot_2013-12-17_at_16.08.02.png

 

Varje menyval kan därefter ha underalternativ. Underalternativen visas när du för musen över ett menyalternativ eller när du trycker på ett menyalternativ.

 

Snabbmenyn

Överst i administrationspanelen finns även en snabbmeny för enklare uppgifter. Här kan du även eventuellt uppdatera plugins om detta är aktiverat för din användare. Från denna meny kan du ex. Skapa nya inlägg, lägga in ny media, skapa sidor och hantera användare.

Screen_Shot_2013-12-17_at_16.10.53.png

 

0 kommentarer

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.